Når Moren bliver taget fra killingerne

PS

SAGEN ER AFKLARET - INGEN REGLER BRUDT

Jeg er blevet gjort opmærksom på et opdræt af Hellig Birma, hvor Moren er taget fra killingerne omkring 5-6 uge - opdrætter oplyser, at man ikke kan se moren til killingerne, da hun er udekat og derfor er kommet ud i noget have hos nogle venner…

Mit spørgsmål er, er det ikke ulovligt at tage en Mor fra killingerne??

  • der er ikke andre katte til at præge kuldet, så jeg finder det stærkt bekymrende (med mulighed for jeg overreagerer).

Min veninde har lagt 1000 kr i depositum på den ene killing som kan flytte hjemme fra engang i August. Da hun er ny inde for racekatte, er der ingen tvivl om at hun har begået en bummert mht at købe fra sådan et sted, da killingen jo mangler den meget vigtige prægning og socialisering.

Nu har min veninde så ikke nerver til at købe katten alligevel, men har indset at hun så mister de 1000 kr da de ikke refunderes. Hvilket måske er billigt sluppet, hvis katten skulle blive sådan en kat jeg FORESTILLER mig den kunne blive…

Men overreagerer jeg? Jeg vil jo gerne vejlede hende korrekt, og måske er katten super fin?

Jeg synes bare, generelt, at hele sagen er muggen og bryder mig ikke om tanken om at killingerne ikke har deres Mor og man heller ikke kan se Moren osv.

Killingerne får stamtavle. Sælges for 4000 kr, med kun 1 vaccine og ormekur.

Hvad mener i om den sag? Jeg har rådet min veninde til at købe fra en opdrætter hvor Moren kan ses og hvor killingerne er hos Moren den fulde tid på 12 uger…og gerne længere.

NB NB NB NB NB NB NB NB NB NB NB NB NB NB NB NB NB NB NB NB NB NB

SAGEN ER IORDEN NU.

INGEN REGLER ER BRUDT.

Det lyder virkelig meget, meget mærkeligt!
Om ikke andet er der tale om en overtrædelse af Felis Danicas regler… og muligvis også loven om at killinger skal blive hos morkatten til de er 12 uger…
I første omgang ville jeg nok henvende mig til opdrætters klub…
Og ja… det ser desværre ud til at din veninde mister sine 1000 kr :thumbdown: Men hellere det end støtte så suspekt et foretagende!!!

Taget fra killingerne eller ikke kan ses … båb, båb, båb el. Medina/Madonna !

Kort svar: Jeg ville prompte annullere reservationen og bede om at få mit depositum tilbage.
En kat der ikke har haft sin mor fra uge 5-6 stykker vil jeg ikke betragte som værende en “fuldendt” kat.

I det hele taget ville jeg aldrig købe en racekat(killing) fra et opdræt, hvor mor- eller farkatten var fritløber.

Det er klart en overtrædelse efter min mening.
Har din veninde været klar over dette, da hun reserverede en killing? Ellers mener jeg hun har krav på at få sine penge retur, da det ikke længere er den “vare” hun har bestilt.

Det er heller ikke så meget de 1000 kr, det er mere princippet og dét, at jeg ikke ved om jeg har vejledet hende korrekt, ved at sige hun hurtigt skal trække følehornene til sig…

Jeg synes det er rystende, og jeg vil anbefale at man straks opsiger aftalen, osse selvom man evt. mister de 1000,- kr. Der findes SÅ mange dygtige birmaopdrættere, som ikke kunne drømme om at bryde reglerne for reg. opdræt.

Hvilken forklaring bliver der givet på at killingerne og deres mor ikke går sammen ?

Hvis din veninde ved, hvilken klub opdrætter er medlem af, synes jeg hun skal kontakte klubben.

[QUOTE=Vivi_Fletcher;639994]Det er klart en overtrædelse efter min mening.
Har din veninde været klar over dette, da hun reserverede en killing? Ellers mener jeg hun har krav på at få sine penge retur, da det ikke længere er den “vare” hun har bestilt.[/QUOTE]Hun var ude og se killingen (der var så flere killinger), og der blev hun mødt af en stor pige som fortalte at hendes Mor - opdrætteren var rejst på ferie, og først ville komme hjem 2 dage før killingerne var salgsklare. Pigen fortalte min veninde, at Mor-misseren var kommet ud i noget have hos deres venner. Og killingerne var super søde (som killinger nu engang er), så hun reserverede den ene han som var et utroligt hængetræ. Og min veninde, som altså ikke har nogen erfaringer, plumpede lige i med begge ben og smed de 1000 kr, og har faktisk også været glad og tilfreds, indtil jeg fortalte hende at det var HELT hen i vejret (og muligvis i strid med visse regler) og at hun kan risikere at få en kat der udvikler sig forkert og som KAN blive en problemkat…
Så jo, hun har været klar over at Mor katten ikke var der. Men hun vidste rent faktisk ikke at det havde en større betydning, for pigen havde sagt, at det var bedst sådan.

Jeg synes da absolut hun skal forsøge at få sine penge retur - om hun får det er så en anden sag.
Andre end din veninde vil jo “hoppe i”, så det vil være rart at få fat i opdrætteren og få hentet moren hjem til killingerne (medmindre den har været taget fra i flere uger?)

Ar fjerne moderen fra 6 uger gamle killinger er efter min mening manglende omsorg, og dermed en overtrædelse af FDs etikregler:

Medlemmerne skal optræde på en professionel måde ved at udvise en hensynsfuld og omsorgsfuld adfærd overfor både dyr og mennesker …

Så klag til opdrætterens klub. Hvis altså det er en FD-klub, og hvis I kan bevise påstanden.

vh

Andreas

Klubbens navn bør fremgå af den skriftlige kontrakt, som alle FIFe opdrættere skal oprette. Hvis kontrakten ikke foreligger, så bør I også klage over det.

vh

Andreas

Tror ikke vi kan få ren besked på hvornår Moren reelt er taget fra killingerne, opdrætter vil nok dække over det ved at sige så sent som muligt. Ifølge min veninde så virkede det som om den havde været væk i længere tid, og hun så killingerne da de var 6-7 uger.

  • jeg har fået et par mails/pb’ere af søde Birmaopdrættere der gerne vil hjælpe. Så jeg afventer lige de sidste informationer fra min veninde (hun er på arbejde), så vi har navn, adresse, muligvis hjemmeside at arbejde lidt mere med. JEG MENER opdrætter bør anmeldes, det er sgu pga sådan nogle opdrættere man engang i mellem kan læse om vrælende Birmaer der flår hjemmet, eller som sidder som tapetklister og sutter en på øreflippen…og som slet ikke passer på racebeskrivelsen.

Sorry, men jeg er bare lidt vred!:slight_smile:

Det er i hvert fald en klar overtrædelse af 12ugers-reglen, reg. opdrætter eller ej, så jeg ville melde hende.
Killingerne har trods alt hinanden, men stakkels mormis!
(Hun vil godt kunne kende sine killinger og tage sig af dem trods adskillelsen).

For øvrigt synes jeg, det lyder mærkeligt, at hun er kommet ud i haven til nogle venner, når hun åbenbart i forvejen er inde-udekat. Det kunne hun vel lige så godt fortsat være hos familien, der har killingerne.

Mon sagen er den, at hun er blevet solgt, og familien beholder killingerne, til de er 12 uger.

Det er netop derfor, jeg har skrevet til Justitsministeriet, som jeg har:

[FONT=Verdana]"Endelig finder jeg det ønskeligt, om der også klart kunne fremgå at loven, at killinger ikke må skilles fra morkatten, før de er 12 uger.[/FONT]
[FONT=Verdana] [/FONT]
[FONT=Verdana]Jeg er nemlig stødt på tilfælde, hvor man – for at følge loven – beholder killingerne til de er 12 uger, men sælger deres mor.[/FONT]
[FONT=Verdana]I seneste tilfælde var killingerne kun 6 uger gamle.[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]Svar:[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT][COLOR=red][FONT=Arial]Dette ønske vil blive fremlagt til behandling i Justitsministeriet.[/COLOR][/FONT]

Jeg har jævnligt hørt om birmaer, der er MEGET klistrede og helst vil bæres hele dagen - jeg forsøger såmænd at gøre mine egne så sociale som muligt. Jeg har en hel linie, hvor de fleste af dem elsker at malke i bløde ting, som kunne misforståes som om de var taget for tidligt fra - selv om de i generationer er opvokset her. Men jeg har endnu aldrig hørt om en birma, der flår hjemmet (i stykker går jeg ud fra du mener)…? jeg ved ikke, hvordan du definerer racebeskrivelsen, men vrælende birmaer der bor alene er et kendt fænomen. Men af andre årsager end at de er taget for tidligt fra.
VH
Susanne

[QUOTE=Susanne W;640013]Jeg har jævnligt hørt om birmaer, der er MEGET klistrede og helst vil bæres hele dagen - jeg forsøger såmænd at gøre mine egne så sociale som muligt. Jeg har en hel linie, hvor de fleste af dem elsker at malke i bløde ting, som kunne misforståes som om de var taget for tidligt fra - selv om de i generationer er opvokset her. Men jeg har endnu aldrig hørt om en birma, der flår hjemmet (i stykker går jeg ud fra du mener)…? jeg ved ikke, hvordan du definerer racebeskrivelsen, men vrælende birmaer der bor alene er et kendt fænomen. Men af andre årsager end at de er taget for tidligt fra.
VH
Susanne[/QUOTE]Ja alt det ved jeg godt Susanne, og det høre ind under det normale, under normale forhold. Men det bliver ikke så normalt, hvis der går adfærdsproblemer i dén grundet dårlig prægning…eller slet og ret manglende prægning. En normal præget Birma er jo nem, da kat nummer 2 ofte kan løse alle problemerne.
Men engang i mellem kan problemerne ikke løses, hvilket gælder for alle racer, hvis problemet bunder i manglende socialisering fra start.
Så dumt at ordkløves. Min pointe udspringer sig selvfølgelig af forkert håndtering af sårbare killinger i udviklingsfasen. Altså det unormale.

[QUOTE=Helene;639999]Hun var ude og se killingen (der var så flere killinger), og der blev hun mødt af en stor pige som fortalte at hendes Mor - opdrætteren var rejst på ferie, og først ville komme hjem 2 dage før killingerne var salgsklare.
What … en opdrætter der tager på ferie når killingerne er så små, og ikke kommer hjem før 2 dage før killingerne er salgsklar :uha:
Har jeg virkelig forstået det korrekt?
At opdrætteren er taget afsted da killingerne var 5 uger gamle og ikke kommer hjem før få dage før de bliver 12 uger :uha::uha:

Pigen fortalte min veninde, at Mor-misseren var kommet ud i noget have hos deres venner.
Som et citat fra Alice i Eventyrland: "Mystistikere og mystiskere :uha:

Og killingerne var super søde (som killinger nu engang er), så hun reserverede den ene han som var et utroligt hængetræ. Og min veninde, som altså ikke har nogen erfaringer, plumpede lige i med begge ben og smed de 1000 kr, og har faktisk også været glad og tilfreds, indtil jeg fortalte hende at det var HELT hen i vejret (og muligvis i strid med visse regler) og at hun kan risikere at få en kat der udvikler sig forkert og som KAN blive en problemkat…
Så jo, hun har været klar over at Mor katten ikke var der. Men hun vidste rent faktisk ikke at det havde en større betydning, for pigen havde sagt, at det var bedst sådan.[/QUOTE]
Af skade bliver man klog, men sjældent rig :S

[QUOTE=Helene;639989]

Min veninde har lagt 1000 kr i depositum på den ene killing som kan flytte hjemme fra engang i August. Da hun er ny inde for racekatte, er der ingen tvivl om at hun har begået en bummert mht at købe fra sådan et sted, da killingen jo mangler den meget vigtige prægning og socialisering.

Nu har min veninde så ikke nerver til at købe katten alligevel, men har indset at hun så mister de 1000 kr da de ikke refunderes. [/QUOTE]

Husker jeg helt forkert, når jeg mener at have hørt på et kontraktkursus, at et depositum ikke må tilbageholdes :confused: :gruble: Man skal kalde det et reservationsgebyr, for at man med rette kan beholde pengene, hvis køber springer fra. Så hvis hun har en kvittering, hvor der står, at hun har betalt depositum, så har hun faktisk ret til at få pengene tilbage. Spørgsmålet er så bare, hvor langt man kan og vil gå for at få pengene, hvis ikke opdrætter tilbagebetaler dem frivilligt :S Jeg ved ikke, om klubben kan gøre noget i sådan en sag?

Det er sådan, jeg har hørt/læst det refereret fra et kontraktkursus i hvert fald :slight_smile:

Jeg har også hørt det med depositum vs reservationsgebyr, men det var så et andet sted fra.

Ok, nu har jeg fået fulde navn, adresse, telefonnr…mangler bare lige annoncen hvor killingerne er sat til salg, for at se om det er depositum eller reserveringsbeløb der er betalt.

Hvor om alting er, så har opdrætteren endnu ikke fået sit stamnavn - det er liiige på trapperne??? (stamnavn…hvad er det…) navnet på opdrættet/katteriet?

Min veninde har SET den medfølgende stamtavle på killingen - undskyld, men kan det lade sig gøre??

(Min egen blev eftersendt i løbet af 3-4 uger), tænker at det nok også kan gøres anderledes. Min på min egen stamtavle står der Fx min opdrætters ‘opdrætternavn’.

Så kan private også bare få lavet stamtavler uden at have et ‘stamnavn’, eller være godkendt nogen steder?? Og så endda få dem inden killingerne er ret gamle??

UNDSKYLD de mange spørgsmål, men jeg må lige have enderne til at mødes…