Det er det ikke mere - lige før det er årets bedste gave.
Tag en kande, betræk den indvendig med en plastivpose hæld sky og fedt i. Lad fedtet gå til tops, løft posen lidt op fra kanden, klip et lille hul i bunden af posen - fjern posen når skyen er i kanden og fedtet vil ud af hullet.
Stil det i en bøtte i køleskabet. Fedtet lægger sig i toppen, størkner og bliver hårdt - og kan nemt fjernes… (Duer kun når man gemmer skyen til en anden gang)
Sådan en har jeg også, den er halvdårlig - posen er nemmere og mere effektiv og skal ikke vaskes af - og ligeledes behøver man ikke ha’ det kølet ned for at skrabe fedtet af
[QUOTE=Susanne W;758677]Sådan en har jeg haft i mange år, den er ski´ go´!
VH
Susanne[/QUOTE]
Jeg grinede noget da jeg fik den, og syntes det var den mest åndsvage gave ever…det grin har jeg tørret af mange gange siden da
I behøver slet ikke alt det besvær… kom et par dråber madkulør i skyen/fedt… rør lidt rundt og lad det stå. Efter et kort øjeblik kan I se hvor fedtet er og kan nemt skumme det af. Fedtet tager ikke imod madkuløren.
Jeg købte min i USA - Claus gloede godt nok lidt, men han er jo vant til at jeg slæber lidt af hvert med hjem, og jeg har ikke lavet sovs uden siden da, for 7-8 år siden Ja, den skal godt nok vaskes af bagefter - det ordner opvaskemaskinen, den kører jo alligevel.
VH
Susanne
[QUOTE=KartoffelChips;758755]Ehh… Er fedtet ikke med til at lave smag?..
Jeg ku’ ikk’ drømme om at skille fedtet fra… - så må jeg løbe til købmanden i stedet![/QUOTE]
ENDELIG en der har forstået det!! Man skiller da ikke fedtet fra?! Det er jo det der SMAGER af guf!
Hilsen Trekkie der er hjemkommet fra Svigermors gode julebuffet med dejlig KOLDT, KOGT FLÆSK! Så kan sylte godt gå hjem og lægge sig. Nellikeflæsk ved man hvad er! (ved ikke om det LIGE er den opskrift min svigermor bruger men den lyder meget rigtigt. Og hendes mand er fra den egn så det passer osse )