Slap hale-midt på og ned

Hej allesammen.

Først og fremmest vil jeg lige pointere at jeg uden tvivl ville søge dyrlæge med det samme hvis ikke min kat virkede smertefri og frisk. Vil gerne lige høre om nogen har nogle tanker omkring min kats hale.

Jeg har ikke været meget hjemme hele ugen og i dag bemærker jeg så at min hunkats hale, fra ca midt på halen, er helt slap. Min mand siger at det har været sådan det meste af ugen.
Vi kan intet se eller mærke på hende ud over at halen hænger slapt. hun opfører sig ellers helt normalt og vi er ret sikre på at hun ikke har haft den i klemme eller lign. Hun er indekat, steriliseret og 6 år gammel.

Nogle ideer til hvad det kan være? Og ville I søge dyrlæge med det samme, når hun virker frisk nok og er smertepåvirket?

På forhånd tak for hjælpen.

Rikke

Ja, det ville jeg nok eller i hver tilfælde lige ringe til vagtdyrlæge og høre om det kan vente til mandag :slight_smile:
Udfra din beskrivelse, vil jeg mene den er brækket.

[QUOTE=anne p;900441]Ja, det ville jeg nok eller i hver tilfælde lige ringe til vagtdyrlæge og høre om det kan vente til mandag :slight_smile:
Udfra din beskrivelse, vil jeg mene den er brækket.[/QUOTE]

Enig med Anne …

Brækket eller måske en blodprop? :gruble:

Puha jeg håber virkelig ikke at den er brækket. Jeg får det helt dårligt ved tanken om hvis hun har gået med det i flere dage. Forstår bare ikke at hun på ingen måder viser tegn på smerte. Og forstår slet ikke hvordan hun kan brække halen herhjemme i lejligheden. Vi har både trykket og bukket og gjort ved.

Blodprop? Det er kun fra midt til halespids og hun er ligeså frisk som hun plejer.

[QUOTE=Riklar;900476]Puha jeg håber virkelig ikke at den er brækket. Jeg får det helt dårligt ved tanken om hvis hun har gået med det i flere dage. Forstår bare ikke at hun på ingen måder viser tegn på smerte. Og forstår slet ikke hvordan hun kan brække halen herhjemme i lejligheden. Vi har både trykket og bukket og gjort ved.

Blodprop? Det er kun fra midt til halespids og hun er ligeså frisk som hun plejer.[/QUOTE]

Ja, blodpropper kan jo give lammelse. Jeg tror så ofte at det er det meste af bagkroppen, men det er ikke lige det jeg ved mest om. Netdyredoktor har dog lidt om lammelse.

Ring og snak med vagt dyrelægen, det ville jeg gøre som noget af det første, hvis mine kat havde sådan et problem som jeres !!!

Enig! :slight_smile:

Hold i hvert fald godt øje med, om hun både tisser og laver, for den nerve, der styrer de dele, løber i halen.

Se også, om hun reagerer, når I niver hende i halespidsen. Hvis ikke, er den hængende del af halen muligvis død, og der kán gå koldbrand i den.
Tænkte først på, om det kunne skyldes en byld, men så havde hun vist tydelige tegn på smerte, når I rørte der, hvor halen begynder at hænge.

Helt enig. En brækket hale kan medføre andre problemer…

Men er det ikke mærkeligt at hun overhovedet ikke viser tegn på smerte hvis halen er brækket? Hun løber rundt og leger og vi kan både trykke og “hive” i halen uden reaktion som kan tyde på smerte. Halen føles også fin uden buler eller sår. Synes selv jeg har ret god fornemmelse for hvornår mine dyr har det skidt. Min egen dyrlæge har åbent i morgen formiddag og jeg tager selvfølgelig derud.

Godt du tager derud :slight_smile: hellere end gang for meget end en gang for lidt :slight_smile:

Det lyder godt. :slight_smile:

Skriv endelig en opdatering bagefter, så vi andre kan lære af din kats mærkelige tilfælde. Håber det bedste. :slight_smile:

Så er vi kommet hjem fra dyrlægen. Han kunne intet galt finde med hende, og rent faktisk præsterede hun da også at piske med halen derude. Han mente, at hun jo nok har haft den i klemme eller lign og fået en forstuvning af en slags. Men som jeg jo også selv havde konstateret var halen pæn og uden sår og hun var ikke smertepåvirket. Han synes jeg skulle se tiden an, om ikke det snart blev bedre.
Lige nu har hun gemt sig og jeg tror desværre der går noget tid ovenpå dyrlægeturen. Hun er en meget sky kat, (alt for lidt socialisering som killing), som kun stoler på mig og min mand, så man føler virkelig, det er et overgreb at stoppe hende i en kasse og køre til dyrlægen.

Dejligt at der ikke var noget galt, men lidt mærkeligt hvad der kan være sket !?

Jeg forstår det godt nok heller ikke. Som regel har man jo rimeligt godt styr på hvad sådan nogle indekatte fortager sig af ulykker. Er slet ikke i tvivl om at der er noget galt med haleføringen, men er samtidig heller ikke i tvivl om at hun ellers er frisk og rask. Det er nok en af den slags ting der forbliver et mysterie. Men håber da bare dyrlægen har ret i, at det bliver godt af sig selv.

Ja ! men hvem hvad de katte sommetider laver, når vi ikke er hjemme !? :besvimer::smiley:

Vi har tit overvejet at sætte et kamera op. Tror dog de sover det meste af tiden herhjemme, det er som regel om natten alt det “sjove” sker… :slight_smile:

[QUOTE=Riklar;900852]Så er vi kommet hjem fra dyrlægen. Han kunne intet galt finde med hende, og rent faktisk præsterede hun da også at piske med halen derude. Han mente, at hun jo nok har haft den i klemme eller lign og fået en forstuvning af en slags. Men som jeg jo også selv havde konstateret var halen pæn og uden sår og hun var ikke smertepåvirket. Han synes jeg skulle se tiden an, om ikke det snart blev bedre.
Lige nu har hun gemt sig og jeg tror desværre der går noget tid ovenpå dyrlægeturen. Hun er en meget sky kat, (alt for lidt socialisering som killing), som kun stoler på mig og min mand, så man føler virkelig, det er et overgreb at stoppe hende i en kasse og køre til dyrlægen.[/QUOTE]

Så man jo håbe at dyrlægen har ret i at det kun er en forstuvning… en sådan burde dog vise bedring indenfor allerhøjst et par dage!
(Jep har haft en kat med forstuvet hale :wink: aner ikke hvordan hun bar sig ad :slight_smile:

Har også haft en kat, som bestemt ikke var spor glad for at komme i kasse… + at jeg nu har en som bl
iver frygteligt køresyg og en anden som stresser så voldsomt, at den slikker sig hårløs, måske endda ligefrem laver sår på sig selv, hvis ikke jeg når at stoppe det :frowning:
Men handler det om sådan nogle akutte ting, som oven i købet kan være farlige hvis de ikke behandles, så er der jo ingen vej udenom, at skulle afsted! Og en hængende hale vil jeg altid få undersøgt nærmere - fordi det kan udvikle sig til koldbrand, hvis der er tale om et brud…

Det var da godt, at halen ikke var brækket :slight_smile:

For…tror jeg…30 år siden havde jeg en kat, der fik halen i klemme i en dør der lukkede pga gennemtræk. Dog lukkede den ikke helt i, fordi alle vores døre havde låsepallen ude, netop, så den ikke kunne lukke helt i…siden da har jeg haft dørstoppere under alle døre.
Halen var forstuvet og det endte med en bule i haleleddene…men dyrlægen sagde, at det blev bedre i løbet af et par dage. Korrekt, men bulen bestod…