Suprelorin chip


#1

Ja, så skete det: Blossom er gået i løb - HØJLYDT løb :S
Jeg ved godt der har været en del tråde om suprelorin chip, men måske er der yderligere erfaringer at høste, siden sidste tråd :?

Hvad er jeres erfaringer - både positive og negative - hvad angår chippen? Blossom er 9 måneder. Er hun for ung til at få chippen? Jeg vil meget gerne undgå, at have hende på p-piller indtil hun skal parres (der går et godt stykke tid), og jeg ønsker heller ikke at have hende i konstant løb uden parring. Derfor tænker jeg at chippen er eneste løsning? Vi er på ingen måde klar til killinger pt, og hun er også alt for ung, til at en parring med det samme er en mulighed.

Dernæst vil jeg gerne høre, om nogen kender til en dyrlæge på Fyn der bruger chippen til katte? Jeg kan huske at jeg forespurgte på dyrehospitalet med Asta - de havde aldrig hørt om at bruge chippen til katte, og var umiddelbart ikke villige til at forsøge sig. Jeg har ikke forespurgt hos vores egen dyrlæge, men jeg tænker (når dyrehospitalet aldrig havde hørt om det), at det er mere specieliserede dyrlæger, der bruger denne chip til katte?


#2

Der har også været tråde om melatonin chip. Men jeg har ingen personlig erfaring med hverken det ene eller det andet.
Jeg kan bare ikke huske hvem der havde gang i melatoninen… :frowning:


#3

[QUOTE=DK Sugieh;1278945]Der har også været tråde om melatonin chip. Men jeg har ingen personlig erfaring med hverken det ene eller det andet.
Jeg kan bare ikke huske hvem der havde gang i melatoninen… :([/QUOTE]

Den er jeg gået helt glip af tror jeg - det må jeg lige se nærmere på :slight_smile:


#4

Den dyrlæge, jeg kender, som har allermest erfaring med at chippe katte, har chippet hunkatte helt ned til 5 måneder, så nej Blossom er ikke for ung til at blive chippet :slight_smile:

Jeg har jo to katte på chip. Dels Banshee, der er chippet i nakken for lidt over to år siden og dels Jools, der blev chippet i lysken i november. Når den bliver sat i nakken, gør den ONDT, skulle jeg hilse og sige og erfaringen viser (den havde hverken jeg eller min dyrlæge dengang), at den også holder længere og samtidig er sværere at finde til at tage ud før tid, når den bliver sat i nakken. Derfor er Jools’ sat i lysken og under let bedøvelse, for hun skal gerne parres til næste forår.

En af de store forskelle på suprelorin og melatonin er, hvor længe det holder. Melatonin holder vist i max. 4 måneder, hvorefter man skal sætte en ny, hvis man vil have virkningen forlænget :slight_smile:

Og det er bestemt ikke kun specialiserede dyrlæger, der chipper. Min er meget almindelig, men han er bare ret åben over for nye ting og ville langt hellere chippe end se mig bruge p-piller over en længere periode :slight_smile:


#5

Melatonin er vist også noget sværere at få fat i, da det er noget med dyrlægen skal have den hjem på en bøvlet facon, da den slet ikke er udbredt i DK.


#6

Uhhh en spændene tråd ,
Selvom jeg ikke længere opdrætter ( alder og handikaps),— men,- for Sidse og jeg fik aldrig vore finske I(mporterede , Suprelrinchippeede (i nakken) Singapura hankat KeKe fertil tll mine 2 og Sidses 1 hunkat, før han blev kastreret og solgt til kæl ( hos en dejlig familie) og, –
T ænk hvis man nu kunne undgå brystcancer hos females der ellers vllle have været på P-piller mellem kuldene
Jeg håber, at man har fået langt mere erfaring med chipsen nu
Cats og Conni


#7

Vi har brugt chippen til flere piger, den har været sat i nakken og indrømmer virkningen er meget forskelligt.

Vi har pt en som er i bragende løbetid og hun fik chippen sat ind d. 11-9-15

Den yngste af vores piger fin den da hun var 10 mdr., den gik 1 år og 7 mdr før hun var i løb. Da hun var i første løbetid brød drengene ind til hende, men der kom heldigvis ingen killinger ud.
af det.

en anden hunkat gik i løb 1 år og 4 mdr efter,

Vi syntes det er en god måde at vores piger kan få ro på, når der ikke er planer om kuld inden for 1 år eller 1½ :slight_smile:


#8

Mine erfaringer med melatonin på to hunkatte. Den ene virker den ok på. Den anden virker den ikke på.
Jeg har endnu ikke prøvet suprelorin på pigerne, men jeg ved, andre har gode erfaringer med det.


#9

Tak alle sammen.

Jeg vil ringe til min dyrlæge, og høre om muligheden for suprelorin chip :slight_smile: Alternativt, hvis de ikke vil, må jeg bede om kontaktoplysninger til en af jeres dyrlæger, der har erfaring, og så fragte Blossom. 1 - 1/2 år inden løb ville passe ret godt, selvom jeg godt ved der aldrig er sikkerhed for, hvornår hunkatten igen kommer i løb.


#10

[QUOTE=DK Astani;1278958] 1 - 1/2 år inden løb ville passe ret godt, selvom jeg godt ved der aldrig er sikkerhed for, hvornår hunkatten igen kommer i løb.[/QUOTE]

Det er præcis derfor, den skal placeres et sted, hvor den er nem at fjerne igen :slight_smile:


#11

Jeg ringede fluks til min egen dyrlæge - suprelorin til hunkatte? Det havde hun ingen erfaring med. Hun ville dog høre de andre dyrlæger i klinikken, og vende tilbage til mig senere.


#12

[QUOTE=DK Astani;1278961]Jeg ringede fluks til min egen dyrlæge - suprelorin til hunkatte? Det havde hun ingen erfaring med. Hun ville dog høre de andre dyrlæger i klinikken, og vende tilbage til mig senere.[/QUOTE]
Det er en god start :ok:


#13

2 forskellige dyrlæger på fyn har sat Suprelorinchip i mine katte. Første gang jeg fik en kat chippet var tilbage i 2010. Ingen af dyrlægerne havde brugt chippen på katte før, men jeg havde læst på lektien, og kunne informere dem om nogle ting :cool2: Begge dyrlæger var/er åbne for brugen, men informerede mig - som de skal - om at det var på eget ansvar, fordi chippen ikke er godkendt til katte.

Før blev chippen lagt i nakken. Jeg vælger nu, at få den lagt ved navlen. Katten bedøves enten lokalt eller helt … alt efter mit valg. Grunden til at jeg vælger at få den lagt ved navlen er, at den er let at finde igen, og at det lille sår/ar ikke bliver synligt, når/hvis jeg vælger at få chippen fjernet igen. Min erfaring er, at hvis chippen lægges i nakken, så “behøver” katten ikke at blive bedøvet. Nålen ligner den dyrlæger bruger når de lægger identitetschip i. Lægges den ved navlen, så bedøves katten let/helt, fordi huden er tyndere (og på nogle katte sejere el. mere elastisk og dermed er nålen sværere at få gennem huden, hvilket kan gøre ondt på katten). Samtidig har katten har både tænder og klør rettet mod mig/dyrlægen, og uden bedøvelse vil både dyrlæge og jeg kunne risikere at katten bider / kradser, hvis det gør ondt på den.

Min ene hunkat fik en chip i juli 2014. Hun gik i løb igen i januar 2016. I går gik hun i løb for anden gang, og på fredag skal hun parres.
Min anden hunkat fik en chip i marts 2015. Jeg valgte at få den fjernet igen i december 2015, og hun er endnu ikke gået i løb.
Min hankat fik en chip i april 2015, og den virker stadig.

Jeg vil gerne se et - og helst to - løb hos mine katte inden de chippes. Dels fordi jeg gerne vil se, at katten rent faktisk kan gå i løb :cool2: og dels fordi jeg gerne vil kende hendes adfærd, når hun går i løb.

Nogle katte går voldsomt i løb efter at have fået chippen. Det [I]kan[/I] ske og nogle gange varer det rigtig længe. Nogle vælger så at dæmpe katten med P-piller indtil chippen virker. Andre vælger simpelthen at få chippen fjernet igen.
Mine katte reagerer “normalt” på chippen. Dvs. der er lige små 1-2 uger, hvor chippen “gasser” op, og så begynder den at virke som den skal = hunkatten får en adfærd (og i nogle tilfælde udseende) som en neutraliseret hunkat.


#14

[QUOTE=DK Lindvig;1278975] Min erfaring er, at hvis chippen lægges i nakken, så “behøver” katten ikke at blive bedøvet. [/QUOTE]

Jeg ved ikke, om det er racebestemt eller det bare var tilfældigt, men det var Banshees reaktion på at få den lagt i nakken, der gjorde at Jools blev bedøvet, da hun fik sin. Dyrlægen var få mm fra at blive bidt og det tog indtil flere dyrlægebesøg, før hun var tryg ved at blive håndteret af ham igen :frowning:

Mht. løbetider, så gik begge mine i løb to dage efter, chippen blev lagt og den varede ca. en uge :slight_smile:


#15

[QUOTE=Temple Bar;1278978]Jeg ved ikke, om det er racebestemt eller det bare var tilfældigt, men det var Banshees reaktion på at få den lagt i nakken, der gjorde at Jools blev bedøvet, da hun fik sin. Dyrlægen var få mm fra at blive bidt og det tog indtil flere dyrlægebesøg, før hun var tryg ved at blive håndteret af ham igen :frowning:

Mht. løbetider, så gik begge mine i løb to dage efter, chippen blev lagt og den varede ca. en uge :)[/QUOTE]

Hvor længe holdt chippen:? Hvornår kom den næste løbetid:? Det er måske for tidligt at sige endnu:? :stuck_out_tongue:


#16

[QUOTE=dkkorat;1278979]Hvor længe holdt chippen:? Hvornår kom den næste løbetid:? Det er måske for tidligt at sige endnu:? :p[/QUOTE]

Det har jeg skrevet i mit første indlæg :wink: Banshees har foreløbig holdt i lidt over to år og Jools fik først sin i november :slight_smile:


#17

[QUOTE=DK Lindvig;1278975]2 forskellige dyrlæger på fyn har sat Suprelorinchip i mine katte. Første gang jeg fik en kat chippet var tilbage i 2010. Ingen af dyrlægerne havde brugt chippen på katte før, men jeg havde læst på lektien, og kunne informere dem om nogle ting :cool2: Begge dyrlæger var/er åbne for brugen, men informerede mig - som de skal - om at det var på eget ansvar, fordi chippen ikke er godkendt til katte.

Før blev chippen lagt i nakken. Jeg vælger nu, at få den lagt ved navlen. Katten bedøves enten lokalt eller helt … alt efter mit valg. Grunden til at jeg vælger at få den lagt ved navlen er, at den er let at finde igen, og at det lille sår/ar ikke bliver synligt, når/hvis jeg vælger at få chippen fjernet igen. Min erfaring er, at hvis chippen lægges i nakken, så “behøver” katten ikke at blive bedøvet. Nålen ligner den dyrlæger bruger når de lægger identitetschip i. Lægges den ved navlen, så bedøves katten let/helt, fordi huden er tyndere (og på nogle katte sejere el. mere elastisk og dermed er nålen sværere at få gennem huden, hvilket kan gøre ondt på katten). Samtidig har katten har både tænder og klør rettet mod mig/dyrlægen, og uden bedøvelse vil både dyrlæge og jeg kunne risikere at katten bider / kradser, hvis det gør ondt på den.

Min ene hunkat fik en chip i juli 2014. Hun gik i løb igen i januar 2016. I går gik hun i løb for anden gang, og på fredag skal hun parres.
Min anden hunkat fik en chip i marts 2015. Jeg valgte at få den fjernet igen i december 2015, og hun er endnu ikke gået i løb.
Min hankat fik en chip i april 2015, og den virker stadig.

Jeg vil gerne se et - og helst to - løb hos mine katte inden de chippes. Dels fordi jeg gerne vil se, at katten rent faktisk kan gå i løb :cool2: og dels fordi jeg gerne vil kende hendes adfærd, når hun går i løb.

Nogle katte går voldsomt i løb efter at have fået chippen. Det [I]kan[/I] ske og nogle gange varer det rigtig længe. Nogle vælger så at dæmpe katten med P-piller indtil chippen virker. Andre vælger simpelthen at få chippen fjernet igen.
Mine katte reagerer “normalt” på chippen. Dvs. der er lige små 1-2 uger, hvor chippen “gasser” op, og så begynder den at virke som den skal = hunkatten får en adfærd (og i nogle tilfælde udseende) som en neutraliseret hunkat.[/QUOTE]

Mange tak for dine erfaringer :slight_smile: Det er meget brugbart for mig - både omkring varighed og reaktion! Selvom alle katte er forskellige, så synes jeg det er virkelig godt med input, så jeg ved ca. hvad jeg kan forvente.

Blossom kan i hvert fald gå i løb - godt nok er det første gang lige nu, men for dælen da hun giver den gas! Jeg er helt enig med dig - jeg har også haft det sådan med p-piller, at der ikke startet op før 1 x løb som minimum er set (og hørt).


#18

[QUOTE=Temple Bar;1278962]Det er en god start :ok:[/QUOTE]

Så hørte jeg fra en af de andre dyrlæger. Han havde ikke prøvet det på katte, men har åbenbart lagt chip på mange på løver i Zoo. Han ville gerne være behjælpelig, hvis jeg besluttede at Blossom skulle have sådan en, og mente ikke der skulle være det mindste i vejen for at gøre det :slight_smile:

Husker i andre noget omkring dosis? Han nævnte at der var 2 forskellige, og at den han ville bruge til kat er på 4,7. Idet det er nyt for dem at bruge på kat, vil jeg lige være sikker på at det lyder fornuftigt? Men igen, hvis der kun er 2 “størrelser” og det er den mindste han vil give, så er der vel ikke ret meget at rafle om - eller?

Nu er det vist bare at vente på at tøsen får skreget færdig, så vi kan bestille en tid ved dr. dyr.


#19

[QUOTE=DK Astani;1278982]Så hørte jeg fra en af de andre dyrlæger. Han havde ikke prøvet det på katte, men har åbenbart lagt chip på mange på løver i Zoo. Han ville gerne være behjælpelig, hvis jeg besluttede at Blossom skulle have sådan en, og mente ikke der skulle være det mindste i vejen for at gøre det :slight_smile:

Husker i andre noget omkring dosis? Han nævnte at der var 2 forskellige, og at den han ville bruge til kat er på 4,7. Idet det er nyt for dem at bruge på kat, vil jeg lige være sikker på at det lyder fornuftigt? Men igen, hvis der kun er 2 “størrelser” og det er den mindste han vil give, så er der vel ikke ret meget at rafle om - eller?

Nu er det vist bare at vente på at tøsen får skreget færdig, så vi kan bestille en tid ved dr. dyr.[/QUOTE]

Super :ok: Og han har helt ret - det er den lille, han skal bruge :slight_smile:


#20

Jeg forstår ikke helt ideen med at ville fjerne chippen igen:S Hvor længe efter chippen er fjernet, skal man forvente den første løbetid:?