Jeg planlægger at traktere for bedsteveninden i morgen aften med en god omgang dansk husmandskost af den slags hun formentlig ikke lige får hver dag i England (hun arbejder derovre indtil næste sommer).
Menuen kommer til at stå på dansk bøf og den skal selvfølgelig serveres med masser af bløde løg og brun sovs der hænger fast.
Overvejer at lave kartoflerne i ovnen i stedet for “bare” at koge dem, eventuelt med nogle krydderurter af en slags, men hvad passer til?
Og hvad serverer I ellers til en dansk bøf derhjemme? Asier, rødbeder, spejlæg, agurkesalat eller noget helt, helt andet?
Det er ALTID garnituren der giver navnet til retten - alt andet er en misforståelse.
Dansk bøf er en hakkebøf med bløde løg - surt - kogte kartofler og brun sovs.
Serveres en hakkebøf med andet - ja så hedder den noget andet. Det samme gør sig gældende for Engelsk bøf (helt stykke kød). Når den hedder Engelsk bøf så er det hvide kartofler - surt og smørsauce.
Serveres bøffen med Bearnaise og fritter - så hedder det en Boeuf Bearnaise.
Beklager det er en af de ting som jeg kan flippe helt ud over at man ikke ved - mad og det korrekte navn :høhø:
Jeg servere ikke nødvendigvis kogte kartofler, men gerne råstegte med det kryderri jeg lige synte skal bruges.
Jeg har aldrig fuldt den der madlov med hvad der bør serves eller ej, jeg mener det er smag og behag. Hvis det passer mig med ris eller pasta til bøffen, ja så bliver det sådan.
[quote=PiaH;419421]Jeg servere ikke nødvendigvis kogte kartofler, men gerne råstegte med det kryderri jeg lige synte skal bruges.
Jeg har aldrig fuldt den der madlov med hvad der bør serves eller ej, jeg mener det er smag og behag. Hvis det passer mig med ris eller pasta til bøffen, ja så bliver det sådan.[/quote]
Jamen det har du sandelig lov til - blot du ikke kalder noget det ikke er :høhø:
[quote=birtheras;419566]Du har ret ligesom en kat er en kat - hvorfor bekymre sig om hvilken race den er - det er jo en kat
Inden for gastronomien er der samme strikte regler om retternes navne som der er inden for katteracer :)[/quote]
Jeg er helt enig med dig… Jeg kender godt nok ikke lige navnene på alt med.
Men det er lidt som at kalde en norsk skovkat for maincoon, fordi de begge er langhåret. Det ER bare ikke det samme… Ligesom det ikke er det samme som det er brun sovs eller smør sovs til en bøf
For mange mennesker er det ligegyldigt - og jeg kan da også spise en bøf med ris hvis jeg vil. Men så må jeg kalde det en bøf med ris.