Vi har udvidet bestanden

Vi har haft travlt med vores hønseprojekt, som løb lidt af sporet og gik fra, at vi bare ville indkøbe nogle hønniker, der var parate til at lægge dejlige friske æg til pludselig at have etableret vuggestue i skuret med varmelampe og to uger gamle silkekyllinger og en uge gamle Orpingtoner.

Behøver jeg at nævne, at kattene er meget interesseret i, hvad der dog foregår inde i det skur :høhø:

Nååååhr :wehuu:

Kyllingenus må du da indbyde til ? Sådan nogle små størrelser skal da socialiseres ordentligt :wink:

Ja, man kan vist roligt sige at I har fået pip… :cool:

Når man HAR fået Pip, kan man ligeså godt gøre det på hollansk også:

//youtu.be/ciypxwEJAEU

Kyller er så søde :hjerte:

Hvad man ikke gør for at formindske ventetiden :tihi:

Hvor er de dog kære! Især den på det første billede. :slight_smile:

Ja, det er en af silkerne - den kommer til at se sjov ud :tihi:

:hjerte::hjerte:

Årh, de er bare SÅ kære - har du billeder af racerne som voksne - eller skal jeg bare være tålmodig og vente ?? :høhø:

Årh, de er bare SÅ kære - har du billeder af racerne som voksne - eller skal jeg bare være tålmodig og vente ?? :høhø:[/QUOTE]

Enten må du være tålmodig, eller også må du google billeder - det er store silkehøns og gul Orpington :slight_smile:

:inlove:

Nej, så venter jeg bare på at dine vokser - og vi får vel billeder jævnligt, så vi kan følge med :wink:

[QUOTE=Barky;1176784]Når man HAR fået Pip, kan man ligeså godt gøre det på hollansk også:

//youtu.be/ciypxwEJAEU
[/QUOTE]

Den er sød :høhø:

Sjovt, at en hane på hollandsk siger kykeliky lige som på dansk. Mon det er et hollandsk låneord :slight_smile:

Hvad har I lavet af kommende hønsehus og gård? jeg er nemlig i tænkeboks i den retning inden jeg kaster mig ud i hønseholdet :slight_smile: og tillykke med de små

Vi har købt dette meget fine hønseslot, og derudover bygger Simon selv en gård i forlængelse af slottet om bagved grantræet.

Der er er mange, der køber brugte legehuse til en billig penge eller et haveskur, og det fungerer også fint. Jeg vil anbefale dig at melde dig ind på fjerkrae.dk, der er mange gode råd at læse på forum, og medlemmerne svarer ligeså hurtigt på spørgsmål, som vi kender herfra. På Facebook er der flere grupper, bl.a. Hobbyhøns - fint, men noget mere svingende kvalitet i svarene.

Jeg er pt ret forelsket i xl modellen fra www.hønsegården.dk men kigger alle vegne. Jeg tænker at haven hegenes ind til hundene og så kommer hønsene blot på udflugter heri… Jeg er ganske overbevist om at med min store andel af ukrudt i haven så er høns vejen frem :slight_smile:

Jeg har ikke selv erfaring med det hønsehus, men andre har meget blandede erfaringer. Jeg har haft købt kaninbure i samme kvalitet, og de holder ikke mere end et par år - dårligt træ! Tjek lige www.hønsegården.dk på Trustpilot og på fjerkrae.dk. Jeg ville ikke bruge ham…

Det er et stykke tid siden, at jeg har vist jer noget fra mit hønseprojekt, så her er en lille opdatering.

Simon har virkelig været handyman og har lavet en fin tilbygning til hønsehuset i helt samme stil. Jeg synes, at det er blevet superflot, og silkehønsene råbte hurra i munden på hinanden til indvielsen i går.

Silkehønsene vokser godt, og jeg er nu sikker på, at det er dem, som jeg skal beholde, for de er bare så søde og specielle. Mine tre Orpingtoner endte med at være to haner og en høne, og jeg skal fremover ikke have den race. Det betyder, at hanerne bliver slagtet - det ville de under alle omstændigheder været blevet - og hønen beholder jeg som æglægger.

Silkerne er svære at kønsbestemme. De kan i mange tilfælde først kønsbestemmes den dag, de enten galer eller lægger æg. Jeg har bestemt, at jeg vil beholde én silkehane, så vi selv kan få kyllinger til foråret.

Putte skal v;re glad for der er et hegn mellem den og bissemissen. Kender jeg min race rigtig, ville bamdutmissedrengen finde p[ gale streger

Hvor ser de nuser ud de silkehøns! Skal du ikke også vise et billede af de orpington’er? :slight_smile:

Orpingtonerne er en af de største hønseracer - store katte, store høns tænkte jeg, men de er altså bare for meget høns til mig :tihi:

Jeg har faktisk ikke et foto af dem, hvor man rigtig kan se dem - her er dog hovedet på hønen sammen med et par silker