Gunnar og genetikken

Har knoklet de sidste par dage med at få gjort klar til i morgen, hvor Gunnar flytter ind - må jeg præsentere: :heart:

23 Likes

Hej Gunnar … hvor ser du godt ud :star_struck:

2 Likes

Fin hyphest - fin farve, hvad hedder den hos heste?

1 Like

Nu falder jeg jo nok helt og aldeles igennem hos alle farvenørderne herinde - men den almindeligt anvendte betegnelse vil bare være skimmel-broget.
Men ud over at være broget, er han appaloosa/knabstrupper-plettet i de ikke-hvide områder, har hvid sclera og et 2-farvet øje, så der er helt sikkert en mere korrekt betegnelse - som jeg desværre ikke lige kender…:flushed: :wink:

EDIT: Min hoppe, som jeg har været den heldige ejer af i 18 år, har faktisk samme farvekombination, lige bortset fra det 2-farvede øje - og jeg ved stadig ikke hvad den hedder… :roll_eyes:

13 Likes

Da jeg var ung hed han nok blåskimmel, broget.
VH
Susanne

1 Like

Jeps - det er også hvad jeg har kaldt ham og det samme gjorde dyrlægen i handelsattesten, men han er som sagt ikke “bare” skimlet, sååå… :thinking:

1 Like

Må man få et billede i fuld figur af den flotte herre :heart_eyes: så kan jeg sikkert komme med et godt bud på hvad farven hedder.

Jeg har en anelse ud fra øjet og halsen men hele herligheden vil gøre det mere nøjagtigt.

Og tillykke med ham :heart_eyes:

3 Likes

Jeg har engang lært at en rød/blåskimmel er de der ikke falmer og gråskimmel er de der ender som hvide (uanset hvilken farve de så end er født med).
Genetisk er de to typer skimmel forskellig.
Så om Gunner er gråskimmel eller blåskimmel oven på sine pletter og plamager, afhænger af om han er født fuldfarvet i pletterne og om han ender med at blive hvid.

Uanset, så ser han dejlig ud! :heart_eyes:

2 Likes

Jeg lægger ud med at byde på tobiano. Så må du stikke den :muhaha:

2 Likes

Burde han måske hedde Gorgonzola i stedet? :gruble:

5 Likes

Var også min første tanke: Tobiano (TT Homozygot) da det giver Pawprints eller Cow spotting som også kan give Roan effekt :sweat_smile: men han må være mere end dette for Tobiano alene giver ikke blå øje/øjne.

Men så alligevel ikke - da jeg ikke helt ved om jeg forstår det korrekt “ appaloosa/knabstrupper-plettet i de ikke-hvide områder” :crazy_face:

For tænker nemlig om han er Sabino som clydesdale. Som er det bud jeg netop har brug for at se hele ham - hehe

6 Likes

@Eva_K laver I ikke en ny tråd med ham? Interessant at følge med i de farvegenetiske mv diskussioner, synd hvis de skulle forsvinde i tanketråden

4 Likes

Tak for alt input - og Gunnar lægger da gerne krop til en heste-farvegenetisk tråd! :unicorn:

Det kan du tro - sørger for at tage noget mere brugbart når han er landet… :+1:

Mht. om han bleger, så har nuværende ejer kun haft ham ca. 1 år - han er importeret fra Irland og har fortsat irsk pas, så skal da også lige ha’ checket hvilket farveforslag han er noteret under der. :thinking:

Hans borgerlige navn er faktisk intet ringere end Mr. Blue Sky II, men jeg gætter på han også kommer til at hedde Gunnar her - omend Gorgonzola da er et… spændende bud… :hoho:

9 Likes

Vi glæder os til at se og læse mere om ham :heart_eyes:

2 Likes

Måske bare Osten?

3 Likes

Er det ikke lidt cheesy?

4 Likes

spændende :slight_smile:

Det er ikke nu vi skal fortælle at der er en dommer som vi kalder for ostemanden :joy:

2 Likes

Hvem i alverden er det og hvorfor dog det tilnavn?

Yan Roca-Folch :grinning_face_with_smiling_eyes: Det lyder som den berømte blåskimmel ergo er han Ostemanden :wink: Men absolut et kæle og ikke øgenavn :slightly_smiling_face:
Vi har også en Dolph Lundgren og John Cleese :grinning_face_with_smiling_eyes:

5 Likes