@Beimis har efterspurgt opskrifterne på Skyrkage og det islandske rugbrød … at hun så har fået den opfattelse, at jeg er rigtig dygtig i et køkken, er en helt anden sag
Here goes:
Skyrkage
1½ pakke Bastogne (eller kopi kiks)
80 g. smeltet smør
5 dl. piskefløde
500 g. skyr naturel
1 vaniljestang
Syltetøj + frugt
Smelt smøret, knus kiksene og bland begge dele sammen. Kom blandingen i et smurt form (eller brug bagepapir i formen) og stil på køl.
Pisk fløden.
Flæk vaniljestangen og kom kornene derfra i piskefløden, rør fløden og skyr forsigtigt sammen og smag til med lidt sukker (efter smag).
Kom fløde-/skyrblandingen ovenpå kiksbunden og stil på køl igen … mindst et par timer - gerne over nat.
Før servering smøres der et lag syltetøj efter eget valg ovenpå kagen og pynt med frugt … jordbær, blåbær, kiwi, eller hvad man har lyst til … det er godt med noget syrligt, som modsvar ved den søde smag af kagen.
Islandsk rugbrød
500 g. sigtet rugmel
250 g. grahamsmel (eller andet grovt mel uden kerner)
2½ tsk. natron
250 g. sirup
750 ml. kærnemælk
1 msk. honning
1½ tsk. salt
Bland alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen.
Beklæd en egnet form med bagepapir … (jeg bruger en gammel kagedåse der er 18 cm. høj og måler 15 cm. i diameter … det er vigtigt at der hører låg til) … og kom dejen der i, læg låget på.
Bages ved 90 -100 grader i ca. 9 timer … jeg bager den altid om natten
Smager himmelsk med smør og en god ost
Har ikke voldsom lang holdbarhed (det plejer ikke at være et problem )